PD: Taksa e sheshtë 9 për qind rrit fuqinë blerëse

8 Shikime· 28 Jun 2020
Gazeta Si
Gazeta Si
5 subscribers
0
In Lajme

Partia Demokratike hedh poshtë pretendimin e mazhorancës se plani ekonomik dhe taksa e sheshtë prej 9 për qind e premtuar nga Lulzim Basha do të rëndojë në xhepat e qytetarëve dhe rrogtarëve të shtetit.

“Rilindja gënjen duke thënë se punonjësit do të paguajnë më shumë gjatë qeverisjes “Basha”, pasi ata thonë se në planin PD nuk do të ketë fashë përjashtuese të tatimit mbi t ardhurat. Fakti është që Plani i PD ruan fashën përjashtuese nga TAP për 30 mijë lekshin e parë të të ardhurave dhe tatohet me 9 për qind vetëm diferenca mbi këtë vlerë”, thotë PD.

PD thotë se me planin e saj një person që sot paguhet 40 mijë lek, do të tatohet vetëm 9 për qind të 10 mijë lekshit mbi 30 mijë lekshin, që do të thotë 900 lek në muaj, ndërsa sot tatohet 13 për qind, ose 13 mijë lek.

Opozita ka shpërndarë një dokument me përllogaritjet se sa përfitojnë kategoritë kryesore të buxhetorëve nga plani i saj i taksimit, duke i cilësuar gënjeshtra pretendimet e mazhorancës se me këtë propozim rriten taksat për qytetarët.

Ndërkohë, Lulzim Basha ka postuar në rrjetet sociale një video-ilustrim të përfitimeve, sipas tij, të qytetarëve nga taksimi i sheshtë 9 për qind.

“Me taksën e sheshtë 9% do të përfitojnë TË GJITHË të punësuarit si në sektorin privat ashtu edhe në atë publik, dhe do të rritet fuqia blerëse e shqiptarëve”, shkruan Basha.

Më shumë

 0 Komente sort   Sort By