Debate mes seocialistëve te Ekonomia për Butrintin

22 Shikime· 17 May 2022
Gazeta Si
Gazeta Si
5 subscribers
0
In Other

Socialistët miratuan në Komisionin e Ekonomisë projektligjin që kalon Parkun e Butrintit nën menaxhimin e një fondacioni privat.

Ky ishte hapi i fundit para se të kalojë në seancë plenare për miratim. Opozita e cilëson këtë marrëveshje dhënie me koncesion të trashëgimisë kulturore, që i hap rrugë ndërtimit të hoteleve dhe resorteve në Parkun e Butrintit.

Por, ministrja e Kulturës, Elva Margariti tha se nuk bëhet fjalë për dhënie me koncesion, por për bashkëmenaxhim mes një fondacioni privat dhe Ministrisë së Kulturës.

Seanca u shoqërua me debate, jo vetëm mes mazhorancës dhe opozitës, por edhe mes vetë mazhorancës.

Deputeti Erion Braçe kërkoi që në ligj të shtohej një pikë, ku Qeverisë t’i lihej detyra që të mbronte paprekshmërinë e zonës së mbrojtur përreth zonës A3, e cila është zona arkeologjike e Butrintit.

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti tha se kjo nuk ishte objekt i marrëveshjes, propozim që u përkrah edhe nga zëvendëskryetarja e Komisionit të Ekonomisë, Blerina Gjylameti.

Më shumë

 0 Komente sort   Sort By