Up next

Video e OBSH: Çfarë përmbajnë vaksinat?

18 Shikime· 28 May 2021
Gazeta Si
Gazeta Si
5 subscribers
0

⁣Vaksina është
një suspenzion i një agjenti infektiv (për shembull virus) ose i pjesëve të
tija. Suspenzioni jepet (zakonisht me injeksion) në mënyrë që të japë
rezistencë ose imunitet ndaj agjentit infektiv. Vaksinat e mësojnë sistemin
tonë imunitar të ndërtojë antitrupa specifikë kundër viruseve dhe baktereve që
i shkaktojnë sëmundjet ose toksinat e tyre. Në atë mënyrë
organizmi jonë armatoset për t’i luftuar këto, madje edhe pa
qenë i sëmurë paraprakisht. Pra, në të ardhmen kur trupi përballet
me viruset ose bakteret kundër të cilave bëhen vaksinat, ai
tashmë e di se si t’i mposhtë ato.

Më shumë

 0 Komente sort   Sort By


Up next