Up next

PS rrëzon Komisionerin e Mbrojtjes nga Diskriminimi për depolitizimin e Policisë së Burgjeve

37 Shikime· 08 Jun 2020
Gazeta Si
Gazeta Si
5 subscribers
0
In Lajme

Komisioni për Sigurinë Kombëtare në Parlament nisi diskutimet nen për nen të ligjit “Për Policinë e Burgjeve”, ku njëra prej pikave që u diskutua ishte edhe depolitizimi i kësaj policie.

Në projektligjin e hartuar nga Ministria e Drejtësisë, neni 22 që ka të bëjë me të drejtat politike të punonjësve të Policisë së Burgjeve përcakton se kjo strukturë është e depolitizuar dhe në pikën dy, po të këtij neni thuhet se punonjësi i policisë së burgjeve nuk duhet të shprehë publikusht bindjet dhe preferencat politike.

Pika dy është kundërshtuar nga Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, që gjatë procesit të konsultimeve publike ka kërkuar heqjen e saj, duke deklaruar krijonte premisa diskriminimi të të drejtave të njeriut.

Por, Komisioni i Sigurisë e rrëzoi këtë kërkesë dhe la në fuqi detyrimin që punonjësit e Policisë së Burgjeve nuk mund të jenë anëtarë të partive politike. Ndërkohë, vërejtje për këtë nen ka pasur edhe Komiteti Shqiptar i Helsinkit, por për pikën tre të nenit 22.

Në variantin e dorëzuar nga Ministria e Drejtësisë në Kuvend thuhej se “punonjësi i Policisë së Burgjeve nuk duhet të shprehë publikisht bindjet, apo preferencat e tij politike, përveçse në rastet që nuk lidhen me kohën dhe ushtrimin e funksioneve publike”.

Komiteti Shqiptar i Helsinkit kërkoi qartësimin e togfjalëshit “që nuk lidhen me kohën”. Komisioni i Sigurisë e mori parasysh këtë vërejtje duke e hequr fare këtë togfjalësh nga parashikimi i pikës tre të nenit 22.

Më shumë

 0 Komente sort   Sort By


Up next