Up next

PD akuzon: 1.5 mln euro për ushqimet u dhanë pa garë

8 Shikime· 31 Mar 2020
Gazeta Si
Gazeta Si
5 subscribers
0
In Lajme

Partia Demokratike akuzon Kryeministrin Edi Rama dhe ministren e Mbrojtjes, Olta Xhaçka për paracaktim të fituesit në një tender me vlerë 1.5 mln euro për furnizimin me ushqime të rezervave të shtetit.

“Në Shqipëri ka 35.099 kompani, të cilat merren me tregtimin e mallrave ushqimorë, por Edi Rama dhe Olta Xhaçka, pritën 1 muaj që kompania që ata kanë zgjedhur për të ndarë paratë, të ndryshonte objektin. Ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka, nën drejtimin e Edi Ramës ka zhvilluar më datë 25 Mars 2020 një tender urgjent për “blerje paketa ndihme për familjet në nevojë dhe materiale mbrojtëse në mbështetje të personelit të Forcave të Armatosura të angazhuar në përballimin e emergjencës së shkaktuar nga rënia e pandemisë së virusit COVID – 19”, me vlerë rreth 1.5 milion Euro”, deklaroi ish-deputeti i PD-së, Enkelejd Alibeaj.

Alibeaj shkon më tej duke deklaruar se kompania në fjalë ka ndryshuar objektin e aktivitetit të saj, duke përfshirë edhe fushën e ushqimoreve vetëm 6 ditë para se të hidhej tenderi. Tenderi, sipas tij, është pëërcaktuar pa garë dhe me një ofertë të vetme, ndërsa shton se kompania nuk plotëson kriterin e përvojës në fushën e tregtimit të ushqimeve.

Kriteri i vetëm i vendosur nga Ministria për kompaninë fituese ishin kontratat për ekzekutimin e furnizimeve të ngjashme, të kryera gjatë tri viteve të fundit, në një vlerë jo më të ulët se 40% e vlerës së përllogaritur të tenderit. Kompania që keni vendosur të ndani plot 1.5 milion euro, a e ka eksperiencën e nevojshme në fushën e tregtimit të ushqimeve? Sa muaj apo vite eksperiencë ka? Si e gjetët këtë kompani për t’i dërguar ftesë për ofertë për blerjen e ushqimeve pa garë dhe pa shpallje publike?”, tha Alibeaj.

Më shumë

 0 Komente sort   Sort By


Up next