Up next

Kriza e Kakavijës, Meta: Faji i Qeverisë

7 Shikime· 17 Aug 2020
Gazeta Si
Gazeta Si
5 subscribers
0
In Lajme

Presidenti Ilir Meta fajësoi plotësisht Qeverinë për mosushtrimin e përgjegjësive të saj në krizën e shkaktuar në Kakavijë, që sipas kreut të shtetit mund të ishte shmangur nëse do të veprohej në kohë përmes informimit të qytetarëve dhe testimit anti-Covid falas të tyre.

“Situata e krijuar në Kakavijë ka të bëjë me përgjegjësitë e paushtruara në kohën e duhur nga ana e Qeverisë shqiptare ndaj shtetasve të saj. Qeveria gjen justifikmet duke drejtuar gishitn nga ana tjetër e kufirit, ndërkohë që është përgjegjësia e saj parësore, që të marrë të gjitha masat dhe të kujdeset në kohën e duhur për shtetasit e saj”, tha Meta.

Presidenti ngriti disa pyetje drejtues Ministrisë së Jashtme dhe ekzekutivit.

“Çfarë informacioni dhe sqarimi u është dhënë njerëzve që udhëtojnë jashtë vendit dhe në mënyrë të veçantë atyre që udhëtojnë për në Greqi? Çfarë paralajmërimesh dhe parashikimesh në kohën e duhur ka bërë Qeveria shqiptare? A ka patur ndonjë njoftim zyrtar nga ana e Ministrisë së Jashtme mbi kuotën e kalimit prej 700 personash në ditë? Përgjegjësia është vetëm mbi Qeverinë shqiptare dhe shtetin”, u shpreh Meta.

Presidenti deklaroi se kriza ishte e parashikueshme, nisur nga fakti që radhë të gjata në Kakavijë krijohen çdo muaj gusht edhe në situata normale dhe ishte e pritshme që këto radhë të krijoheshin më të theksuara në këtë situatë pandemie.

Presidenti përsëriti gjithashtu edhe thirrjet për testim falas të qytetarëve që udhëtojnë jashtë, pasi siç tha ai, shuma prej 120 eurosh për një person është e papërballueshme për shumicën e familjeve shqiptare.

Më shumë

 0 Komente sort   Sort By


Up next