Up next

KQZ: Votimi elektronik në Tiranë dhe materialet zgjedhore në të gjithë vendin gati brenda të premtes

17 Shikime· 22 Apr 2021
Gazeta Si
Gazeta Si
5 subscribers
0
In Lajme

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve auditoi pajisjet elektronike që do të përdoren për të votuar si projekt pilot në njësinë numër 10 në Tiranë.

Pajisja SmartMatic përveç funksionit parësor, që ka, atë të votimit elektronik mundëson edhe një proces shumë më të shpejt numërimi, që mund të kryhet edhe drejtpërdrejtë në Qendrën e Votimit, pa qenë nevoja e grumbullimit nëpër KZAZ.

Vetë KQZ ka vendosur që rezultati për njësinë 10 të dalë para orës 08:00 të datës 26 prill, ndërsa për rezultatin në zonat e tjera të vendit ka vendosur si objektiv përmbylljen e gjithë procesit të numërimit brenda 48 orëve.

Ndërkohë, KQZ njofton se këtë të enjte do të përfundojë dërgimi i materialeve zgjedhore në Qarqet Vlorë, Shkodër, Dibër, Gjirokastër, Korçë, Kukës, Fier dhe Berat, ndërsa brenda të premtes do të përmbyllet procesi i shpërndarjes së tyre në qarqet e mbetura.

Gjithashtu, KQZ njofton se në 5199 qëndrat e votimit që do të ngrihen në të gjithë vendin do të ketë edhe fletë votimi me alfabetin “Braille” për votuesit që nuk shikojnë.

Më shumë

 0 Komente sort   Sort By


Up next