Up next

Fond rezervë për Arbitrazhet

2 Shikime· 03 Nov 2021
Gazeta Si
Gazeta Si
5 subscribers
0
In Lajme

Ministria e Financave pranon mundësinë që pagesat për shkak të humbjes së proceseve gjyqësore në gjykatat ndërkombëtare të Arbitrazhit të shkojnë deri në 450 milionë euro dhe thotë se në buxhetin e vitit të ardhshëm ka të parashikuara pagesat e këtyre vendimeve, kur ato të jenë të jenë përfundimtare.

“Ne me transparencë të plotë kemi publikuar të gjitha rastet që janë në Arbitrazh. Është Avokatura e Shtetit institucioni që merret me procedurat e Arbitrazhit dhe në përfundim të procedurave totale i drejtohet Ministrisë së Financave me shkresë që të nisë pagesa”, tha para Komisionit të Ligjeve, ministrja e Financave, Delina Ibrahimaj.

Ministrja shpjegoi se kjo nuk do të thotë se të gjitha këto pagesa do të kryhen në 2022, por paratë janë vënë në dispozicion për të qenë në gjendje që në rastin hipotetik të humbjes së proceseve gjyqësore ky institucion të jetë gati për t’i paguar.

“Arsyeja pse ne i publikojmë këto vendime, që janë në proces dhe që i kemi pjesë të projektbuxhetit si kontigjencë janë për përgjegjshmërinë që kemi ne si Ministri e Financave, që në rast se do të materializohet 1,2, 3 apo do të përfundojë në total procesi i këtyre proceseve të Arbitrazhit ne t’i përfshijmë në buxhet në rastin më të parë”, tha ajo.

Deklarata e ministres u bë gjatë mbrojtjes së projektbuxhetit para Komisionit të Ligjeve, si përgjigje ndaj pyetjeve të ngritura nga deputetët e opozitës. Mes këtyre pyeteve, opozita ngriti shqetësimin për gjashtë çështje që ndodhen në Arbitrazh, që nga Becchetti, Valeria Srl, Actor e Copri, Dondi e Cubotta, Arca Energy dhe Kurum, pretendimet e të cilave në total shkojnë rreth 450 milionë euro.

Më shumë

 0 Komente sort   Sort By


Up next